Yekiti

Search

Waar moet je op letten bij het kopen van jeans als vijftigplusser?

Deel artikel

Volgens een recent artikel van een Britse magazine, meldden ze dat vrouwen boven de 50 jeans als hun favoriete kledingstuk worden genoemd. Slechts 1 procent noemde lingerie.

Het is echter niet zo eenvoudig voor vrouwen boven de 50 jaar om een vleiende spijkerbroek te vinden. Hoewel vrouwen boven de 50 één van de machtigste consumentengroep zijn, en een enorm lucratieve markt zijn voor de mode-industrie, zegt een nieuwe studie dat ontwerpers en detailhandelaren maar al te vaak niet begrijpen wat voor kleren 50 plussers willen. Dit geldt zeker ook voor jeans. Vraag het maar aan elke vrouw boven de 50 die in een kleedkamer een spijkerbroek heeft uitgeprobeerd! Hoewel het moeilijk is om algemene uitspraken te doen over welke jeans beter bij een volwassen lichaam passen, zijn er zeker enkele ontwerpers die jeans voor vrouwen boven de 50 maken die vleiend zijn. Bekijk meerdere ontwerpers en mode merken op één plek.

Hier zijn een aantal dingen om te overwegen voordat je een keuze maakt:

  • Highrise jeans werken het best bij de meeste vrouwen. Als je absoluut geen buikje hebt, ga dan voor de low of mid-rise broek.
  • Zoek naar een broek met wat rek om je vorm te laten zien en eventuele schommelingen te vergeven.
  • Als je online bestelt, bestel dan twee maten – een maat groter dan je denkt dat je nodig hebt en een maat die je denkt te dragen. Niets is erger dan uit eten gaan in een spijkerbroek die super strak zit. Je kunt altijd het andere paar terugbrengen.
  • Donkerder wassingen zijn altijd meer afslankend, maar een goede witte jeans kan voor de meeste vrouwen vleiend zijn.

Er is een magische mix tussen legging, tregging en jeans. Deze broeken zijn super comfortabel en wegen weinig wat handig is voor het reizen.

Hoeveel paar jeans heb je echt nodig?

Volgens ondernemer en Fashion stylist Lorena Shiff heb je maar vijf verschillende paar jeans nodig:

  • Een trouw aan je maat (in elke vorm die het beste werkt voor je lichaamstype).
  • Een maatje hoger (voor die dagen dat je je opgeblazen voelt).
  • Een boyfriend cut, wat betekent, recht been, loszittende jeans – deze werken het beste voor een casual weekend of voor lopende boodschappen.
  • Een skinny jean, altijd geweldig voor elke gelegenheid van casual tot feest of zelfs werk, met hoge hakken of laarzen, en een schattige clutch, je bent helemaal klaar! Kijk voor een goed passende pull on stijl voor het ultieme comfort.
  • Een bootcut of zelfs een flared als je de lengte van je been wilt verlengen. De bootcut is veelzijdiger en je blijft langer in je kast, maar fakkels zijn zeker terug in stijl en verlengen de lengte van het been.

Gerelateerd nieuws