Yekiti

Search

Waarom een zeilbootverzekering?

Deel artikel

Voor bijzonder veel mensen geldt dat ze er op een zeker ogenblik voor kiezen om een zeilboot te kopen. We kunnen dan ook met recht en rede stellen dat dit de droom is van velen. Eenmaal je een dergelijke boot hebt aangekocht zijn er echter verschillende zaken waar je in de praktijk nog de nodige aandacht aan zal willen schenken. Denk hierbij bijvoorbeeld maar eens aan het afsluiten van een zeilbootverzekering. Een dergelijke verzekering afsluiten mag dan wel niet verplicht zijn, het spreekt voor zich dat het in de praktijk toch de moeite waard kan zijn om deze te overwegen. Hoe ga je namelijk anders de waarde van je zeilboot beschermen wanneer je gaat varen? Een antwoord op deze vraag ontdek je  door het doornemen van de onderstaande informatie!

Moet een zeilbootverzekering verplicht worden afgesloten?

Voor de zeilbootverzekering geldt dat ze in Nederland niet wettelijk verplicht dient te worden afgesloten. Ondanks het feit dat er geen sprake is van een wettelijke verplichting spreekt het voor zich dat een dergelijke verzekering afsluiten in de praktijk wel meer dan aan te raden kan zijn. Dat niet in het minst omdat een zeilboot toch over een vrij significante waarde beschikt.

Ondanks het feit dat je dus niet wettelijk verplicht bent om een verzekering voor je zeilboot af te sluiten is het wel zo dat dit veel mensen dit alsnog doen. Daar is een goede reden voor aan te halen. Men maakt deze keuze namelijk omdat er op die manier voor kan worden gezorgd dat er geen financiële verrassingen ontstaan wanneer er zich een schadegeval voordoet. Hou er bovendien rekening mee dat in tal van verschillende populaire vakantielanden er wel degelijk sprake is van een verplichting voor het verzekeren van een zeilboot.

Over welke mogelijkheden beschik je bij de zeilbootverzekering?

Een zeilbootverzekering afsluiten kan uiteraard gebeuren op tal van verschillende manieren. Zo kan je kiezen voor de standaarden vrij beperkte WA-verzekering, maar is het eveneens mogelijk om één van de meer uitgebreide verzekeringen af te sluiten. Voor welke optie jij finaal zal kiezen is in de praktijk altijd afhankelijk van de voorkeuren waarover je beschikt evenals van de waarde die je zeilboot heeft. In ieder geval, vooraleer je zeilboot te verzekeren is het in de praktijk altijd een aanrader om even goed de verschillende mogelijke verzekeringen op de markt te vergelijken.

Besparen op je verzekering met deze tips

Zou jij toch ook graag een zeilbootverzekering willen afsluiten? Dan spreekt het voor zich dat je daarbij graag de premie binnen de perken zal willen houden. Dat uiteraard terwijl je wel gewoon kan rekenen op een goede dekking voor de schadegevallen die je wenst te laten dekken. De combinatie van deze twee factoren blijkt in de praktijk lang niet altijd even eenvoudig te zijn. Gelukkig is het zo dat de aangehaalde tips hieronder je zeker kunnen helpen om te besparen.

  1. Vergelijk de verzekeringen bij verschillende verzekeraars;
  2. Let goed op het eigen risico dat geldt voor jouw zeilbootverzekering;
  3. Kies voor een verzekering die optimaal aansluit op jouw wensen en verwachtingen;

Hou je rekening met de bespaartips die we hierboven voor je op een rijtje hebben gezet? Dan zal je in de praktijk al snel kunnen vaststellen dat je behoorlijk wat kan besparen op het afsluiten van jouw  zeilbootverzekering. Zo wordt je zeilboot verzekeren alleen maar nog interessanter gemaakt.

Gerelateerd nieuws