Yekiti

Search

Waarom kiezen voor de hotelschool?

Deel artikel

Als je graag iets wilt gaan doen in de horeca, misschien wel specifiek in een hotel zou de hotelschool een goede optie zijn. Je leert daar over verschillende onderwerpen hoe je er mee om moet gaan en hoe je dat het beste aanpakt. Als je meer wilt weten over de hotelschool en waarom je er heen zou moeten gaan kun je hier verder lezen!

Leren over de horeca

Als je op de hotelschool zit leer je alles over de horeca wat je maar kunt leren. Je leert zowel hoe je zou moeten omgaan met gasten, maar je leert ook hoe een hotel van binnen in elkaar zit. De omgang met gasten die je dan op school leert kun je in iedere vorm van horeca gebruiken. Het werkt bij veel namelijk hetzelfde. Als er een klant is die niet tevreden is of met een klacht komt, moet jij altijd rustig blijven. Het maakt niet uit wat de gast doet als jij maar rustig blijft en op die manier met een goede oplossing komt voor beide partijen. Je wilt niet dat er ontevreden gasten zijn en daar maak jij je dan hard voor. Je probeert het voor iedereen zo prettig mogelijk te maken. Vaak heb je een groot aandeel de ervaring van de gasten en je wilt graag dat die goed is.

Ervaring opdoen

Wat ook een groot voordeel aan de hotelschool is dat je al veel ervaring op doet. Je zult stages moeten gaan lopen en daardoor goed zien hoe de wereld in elkaar zit. Als je bijvoorbeeld later graag een eigen hotel wilt starten weet je nu al hoe het is om zelf in een hotel te werken. Als er dan iets is wat je echt niet fijn vond, hoef je dat ook niet voor jouw medewerkers te doen.

Gerelateerd nieuws