Yekiti

Search

Waarom kiezen voor een deeltijd studie?

Deel artikel

Het is in Nederland van groot belang dat je beschikt over een diploma. Wanneer je namelijk geen diploma hebt, kan het erg lastig zijn om een baan te vinden. Echter, er zijn situaties waarin het niet mogelijk is om dagenlang naar school te gaan. In dit geval zou je ervoor kunnen kiezen om een deeltijd studie te volgen. Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor deze variant van studeren. Dit omdat een deeltijd studie meerdere voordelen oplevert. 

Je kunt blijven werken terwijl je de studie volgt

De meeste mensen die ervoor kiezen om een deeltijd studie te volgen, doen dit omdat zij dan kunnen blijven werken. Voor erg veel mensen is het namelijk financieel niet mogelijk om dagenlang in de schoolbanken te zitten. Een deeltijd studie is in dat geval ideaal. Zzo zijn de contacturen minimaal en dien je het grootste gedeelte van de studie vanuit huis te doen. Let er hierbij wel op dat er van je verwacht wordt dat je thuis veel uren aan school spendeert. Onderschat dit van te voren dan ook niet, want het niveau kan erg hoog liggen. Zo is bijvoorbeeld een hbo accountancy deeltijd opleiding erg tijdrovend.

Een hogere functie binnen een bedrijf dankzij een deeltijd studie

Een andere reden waarom er vaak wordt gekozen voor een deeltijd studie, is omdat mensen een hogere functie willen binnen een bedrijf. Vaak gaat de hogere functie gepaard met een hoger loon en wordt de studie betaald door het bedrijf. Sterker nog, bij erg veel bedrijven krijg je ook extra tijd om te leren. Op het moment dat je al ergens werkt, kan het dus alsnog erg interessant zijn om een deeltijd studie te volgen. Overleg dit van te voren wel goed met je werkgever. Niet elke werkgever staat hier namelijk hetzelfde in en het zou zonde zijn als er daardoor een misverstand ontstaat. 

Gerelateerd nieuws