Yekiti

Search

Waarom op vakantie naar Griekenland?

Deel artikel

Weet jij al wat je volgende vakantie wordt? Ga je naar het verre Azië of misschien wel een safari in Afrika. Of kiest voor een vakantie wat dichterbij huis is, namelijk Griekenland. Griekenland is al jaren een populaire vakantiebestemming. Jaarlijks vliegen er duizenden Nederland af naar Griekenland. Het is een land met voor iedereen keus. Je heb prachtige natuur, mooie stranden, lekker eten en interessante cultuur. Hieronder vind je 6 redenen om jouw vakantie in Griekenland door te brengen.

  • Geen lange vluchten naar Griekenland

Een ander voordeel wat er bij komt kijken met een vakantie in Griekenland, is dat Griekenland niet ver is waardoor je niet lang hoeft te vliegen om van de zon te genieten. Met het vliegtuig ben je circa 3 uur onderweg. Ook zijn de tickets naar Griekenland goedkoop. 

  • Altijd zon in Griekenland 

De zomers in Griekenland staan bekend om het goede klimaat. Je hebt eigenlijk altijd goed weer. Veel zon, weinig tot geen regen. Het weer is er dus altijd heerlijk. Het land heeft een zonnig klimaat, veel zonniger dan de buurlanden. Griekenland heeft het warmste klimaat van Europa. Van maart tot en met oktober is Griekenland het fijnst om te bezoeken. De dagen duren lekker lang, waardoor je tot laat buiten kan zijn. 

  • De mooiste stranden van Griekenland

Met de vele eilanden is het niet vreemd dat Griekenland mooie stranden heeft. Op de mooie stranden kan je optimaal genieten van de zon. Het land heeft vele stranden waar je uit kan kiezen. Het land beschikt over ruim 6000 eilanden. Hierdoor heb je een kustlengte van ongeveer 15000 kilometer lang. 

  • Ruime keuze aan bestemmingen in Griekenland 

Eerder zeiden we al dat Griekenland bezit over meer dan 6000 eilanden. Ongeveer 200 van deze eilanden zijn bewoond. Moeilijk om een keuze te maken? Bedenk wat je in je vakantie zoekt. Wil je op vakantie met de kinderen? Ga dan voor Kos? Houd je meer luxe? Dan kan je gaan voor Santorini of Mykonos. Of misschien ben je wel op zoek naar meer natuur? Dan ben je op de eilanden Corfu of Lesbos aan het juiste adres. In Lesbos vind je de grootste versteende woud ter wereld. Skiathos en Kefalonia is weer ideaal voor degene die weg wil van de massa. Of ben je echt op zoek naar de cultuur? Dan is Rhodos zeker aan te raden. 

  • Lekker Grieks eten

Griekenland staat niet alleen bekend om de mooie stranden of vele zon, maar ook om het lekkere eten. Griekenland is een fijne plek als je van lekker eten houdt. Griekseten staat bekend om de vele soorten kazen, vleesgerechten en alle andere lekkere dingen die erbij komen kijken. Kies voor restaurants waar de Grieken ook eten. Daar proef je de echte gerechten uit de streek

  • De Griekse gastvrijheid

De Grieken staan bekend om hun gastvrijheid. Overal ontmoet je vriendelijke mensen die het fantastisch vinden dat jij hun land bezoekt. Je zal je dus snel welkom voelen in Griekenland. 

Gerelateerd nieuws