Yekiti

Search

Wat is de oorzaak van een eetbuistoornis?

Deel artikel

Een veelgestelde vraag die veel mensen die herstellende zijn van eetstoornissen, zich afvragen, is; wat is de oorzaak van eetbuistoornis? Ik heb altijd de theorie begrepen dat de oorzaak van deze aandoening ligt in het emotionele trauma en de emotionele problemen die de persoon zijn hele leven heeft geleden. Met andere woorden, de werkelijke oorzaak van het probleem ligt in het onderbewustzijn van de persoon. Ze kunnen hun gevoelens en emoties niet verwerken.

Emotionele problemen

Alleen als je een relatie hebt met een ander mens en een gedeeld emotioneel probleem ervaart, kun je je gevoelens daadwerkelijk integreren in bewust bewustzijn. De reden waarom het eetbuistoornis wordt genoemd, is omdat het vaak gedurende een lange periode optreedt. Het is niet iets dat maar één keer voorkomt en een gewoonte wordt. Zoals hierboven al omschreven, is dit een probleem dat meestal verband houdt met emotioneel trauma. Veel van de veelvoorkomende symptomen zijn moeilijkheden bij het beheersen van eetlust en te veel eten en we kunnen ze zelfs elimineren door onze emotionele bagage kwijt te raken. Dat is wat de hoofdoorzaak is van eetbuistoornis.

De voeding

Er zijn veel voedingsmiddelen die vol zitten met voedingsstoffen en waaraan geen emotionele problemen zijn verbonden. Voedingsmiddelen met een rijke textuur en smaak zijn zeer gezond en zullen u niet aankomen, weinig calorieën bevatten of gewichtstoename veroorzaken. Als je last hebt van eetbuistoornissen, dan zit je vast met een voedsel dat in hun mond aanvoelt als een zeer rijk dessert, maar dat de maag erg vult.

Hoe los je het op?

Zo behandel je een eetbuitstoornis volgens specialisten. Als we eenmaal in staat zijn om van de emotionele problemen af ​​te komen die ons ervan weerhouden het leven te leiden dat we verdienen, kunnen we beginnen te werken aan onze fysieke gezondheid. Voedingsmiddelen die de juiste voedingsstoffen bevatten en vol vitamines en mineralen zitten, zullen je niet vullen omdat ze boordevol essentiële voedingsstoffen zitten. Ze zullen zelfs helpen om de spieren op te bouwen en het herstel te versnellen in die gebieden die zijn beschadigd door een dieet.

Snel veel gewicht verliezen

Meestal, wanneer een persoon op dieet is en snel gewicht verliest, komt dit omdat ze een grote hoeveelheid honger beginnen te ervaren. Met andere woorden, ze krijgen via hun voeding niet de juiste voedingsstoffen binnen. Als je lijdt aan eetbuistoornissen, dan krijgt je lichaam niet de juiste voedingsstoffen binnen, dus gaat het op zoek naar de vitamines en mineralen die het nodig heeft.

Vol is vol?

Het gevoel van volheid is de manier waarop het lichaam tegen de hersenen zegt: ‘Ik ben vol’. Zodra je jouw dieet begint in evenwicht te brengen, zult u merken dat je bent afgevallen en dat je jezelf beter in uw vel voelt. Ik heb sommige mensen gekend om zulke geweldige gezondheid voedingsmiddelen te eten als een kom met verse bessen.

De kritische factor

Voeding is dus de meest kritische factor bij het genezen van elke ziekte. Dieet gaat niet alleen over wat je eet, maar ook over hoe je het eet. Onthoud alleen dat je een uitgebalanceerd dieet moet volgen en voedzaam voedsel moet gaan eten. Als je eenmaal bent aangekomen in gewicht, zal het natuurlijke effect van gezond eten de effecten van eetbuistoornissen beginnen te keren.

Gerelateerd nieuws