Yekiti

Search

Wat is een chateaubriand?

Deel artikel

Bij de meeste restaurants waar ze vlees serveren staat een chateaubriand op de menukaart. Echter weten veel mensen vaak niet het verschil tussen een chateaubriand en andere stukken biefstuk. Een chateaubriand wordt meestal serveert voor meerdere personen met een lekker sausje erop, maar wat is dit stuk vlees precies?

 

Wat is een chateaubriand?

De meeste mensen kennen de ossenhaas wel als lekker stuk vlees. De chateaubriand is het dikke uiteinde van dit vlees en wordt ook wel de kophaas genoemd. Het is dus eigenlijk een groot stuk ossenhaas, vaak van meer dan 400 gram. Het is een heerlijk mals stukje vlees. De malsheid van het vlees komt doordat dit deel van het rund weinig arbeid hoeft te verrichten. Hiernaast zit er ook erg weinig vel aan het vlees. Echter verschilt deze hoeveelheid wel per runderras en voeding.

 

Een chateaubriand klaarmaken

Tegenwoordig zien we vaak dat de chateaubriand als één groot stuk vlees wordt bereid. Doordat het een groot en vaak ook dik stuk vlees is, heeft het natuurlijk wel genoeg aandacht nodig om te bereiden. Voordat je de het vlees gaat breiden moet je het een uur lang op kamertemperatuur laten komen. Hierna kan je het op twee manieren bereiden, namelijk in de pan en op de barbecue. Wanneer je dit heerlijke stukje vlees wilt klaarmaken is het verstandig om een goed recept te zoeken online. Hiernaast kan je er natuurlijk ook voor kiezen om het stuk vlees lekker in een restaurant te bestellen.

 

Vlees kopen

Wanneer je vlees gaat kopen is het belangrijk dat je kiest voor goede kwaliteit. Voor een luxe diner is het dan ook helemaal niet erg om wat extra’s te betalen zodat je goed vlees hebt. Zo kun je heerlijke stukken vlees kopen bij Bollensteak. Op hun website vind je allerlei soorten vlees van topkwaliteit.

Gerelateerd nieuws