Yekiti

Search

Wat is een sta op stoel?

Deel artikel

Zit je wel eens na een lange dag werken in een relax stoel om helemaal te ontspannen van een stressvolle werkdag? Als je dit hebt weet je ook dat het heel lastig kan zijn om er daarna uit te komen, het liefst wil je er de hele dag inzitten om optimaal te ontspannen. Gelukkig is er een manier om ervoor te zorgen dat het opstaan uit de stoel zonder moeite kan. 

Werking van de sta op stoel 

Sta op stoelen zijn comfortabele stoelen die ervoor zorgen dat jij als het ware naar voren wordt gelanceerd bij het opstaan, zodat jij dit zonder moeite kan doen. Want we weten allemaal wel hoe lastig het soms kan zijn om op te staan uit de stoel als je er al heel lang in zit. Je hebt twee verschillende soorten sta-op stoelen, namelijk de eenvoudige variant en de elektrische variant. Bij de eenvoudige variant wordt je naar voren geveerd op het moment van opstaan, je krijgt een zetje in je rug om op te staan. Bij de elektrische variant hoef je alleen maar op een knopje te drukken, als je hierop drukt kantelt de stoel naar voren en kan je makkelijk opstaan. 

Voordelen van de sta op stoel 

Deze stoelen hebben veel voordelen. Ten eerste is het fijn dat je makkelijk kan opstaan, maar naast dit is het ook een hele comfortabele stoel. Het is een stoel met een brede zitting met armleuningen, in deze stoel kan je optimaal ontspannen. Deze stoel zorgt ervoor dat je minder druk hebt op het stuitje en de rug. In sommigen stoelen kan het soms vervelend zijn dat je op een gegeven moment erg lastig krijgt van je stuitje, maar dat is bij deze stoel niet het geval. Ook is het een soort ligstoel, je kan dus makkelijk slapen in deze stoel, omdat je heerlijk languit kan liggen. Het laatste voordeel is dat je door te zitten op deze stoel een goede vochtafvoer hebt uit de benen. 

Type sta op stoelen 

Er zijn drie soorten type sta op stoelen, namelijk de 1-motorige, 2-motorige en 3-motorige stoel. Bij de eerste variant kunnen de rugleuning en voetensteun niet onafhankelijk van elkaar bewegen, dus als je de rugleuning iets naar achter wilt, gebeurt dit ook meteen bij de voetensteun. Dit is niet het geval van de tweede variant, deze stoel heeft namelijk wel een onafhankelijke rugleuning en voetensteun. En als derde variant heb je het nog allemaal relaxter. Je hebt de functies van de 2-motorige stoel, maar ook nog een kantelfunctie erbij. Door deze functie kan je blijven zitten terwijl je aan het relaxen bent. Vooral door deze functie wordt de druk van het lichaam vermindert.  

Kortom, een sta op stoel is gewoon ideaal. Je hebt nooit meer moeite om op te staan uit de stoel en daarnaast kun je ook ontzettend comfortabel zitten en liggen op de stoel. Dus waar wacht je nog op, kijk welke variant het beste bij jou past en ga een sta op stoel kopen zodat je nooit meer last gaat hebben met het opstaan uit de stoel! 

Gerelateerd nieuws