Yekiti

Search

Wat is het beste internet?

Deel artikel

Het internet is belangrijk onderdeel geworden van ons dagelijkse- en professionele leven. We bellen, appen en browsen de hele dag door, waardoor een stabiele en snelle verbinding van belang is. Maar uit welk internetabonnement haal je de meeste voordeel? In dit artikel leggen wij jou uit welke verschillende soorten internetverbindingen er zijn en hoe jij kan achterhalen wat het beste is voor jou. Hebben wij jouw aandacht te pakken? Lees dan snel verder!

Verschillende soorten internetverbindingen

Voordat je een internetabonnement af gaat sluiten, moet je bepaald hebben welk soort internet je wilt. We kennen drie verschillende soorten internetverbindingen: DSL, kabel en glasvezel.

DSL

Een DSL-verbinding is een breedbandverbinding. Bij de meeste providers is dit een ADSL-verbinding of een VDSL-verbinding. Hierbij is de VDSL-verbinding, een snellere variant van de ADSL-verbinding. 

De DSL internetverbinding loopt via een koperdraad over je telefoonlijn. Om hiervan gebruik te kunnen maken, heb je dus een telefoonaansluiting nodig. Een nadeel hiervan is, dat het internet trager kan worden als je gebruikt maakt van de telefoon of televisie. Een voordeel van een DSL-verbinding is dat deze verbinding op bijna ieder adres beschikbaar is. Daarbij zijn de kosten voor deze verbinding zeer laag.

Kabel

Internet via de kabel loopt ook via een koperdraad. Deze koperdraad loopt alleen niet via de telefoonlijn maar een (coax) kabel, die weer verbonden staat met de modem. Doordat het internet via de telefoonlijn hoeft, is deze variant sneller dan DSL. 

Een nadeel van de kabel, is dat er vertraging op het internet kan komen, als je met meerdere mensen tegelijk gebruik maakt van het internet. Dit kan dus onhandig zijn wanneer je internet moet afsluiten voor een huishouden.

Glasvezel

Internet via glasvezel is de snelste variant van de drie. Dit komt omdat er het internet niet via een koperdraad loopt, maar met lichtsignalen door flinter dunne vezels. Als je internet afsluit via glasvezel, zul je geen last hebben van vertragingen. Zelfs niet als er met meerdere personen tegelijkertijd gebruik maakt van het internet. Je hebt dus het snelste internet via glasvezel.

Een nadeel van glasvezel internet, is dat het nog niet overal beschikbaar is. Om gebruik te kunnen maken van glasvezel, moet er in jouw postcode een netwerk van glasvezel worden aangelegd. Zonder dit netwerk, zul je dus moeten kiezen voor een DSL-verbinding of kabelinternet.

TIP:

Doe een online postcode check voordat je je internetabonnement afsluit. Op deze manier komt jij erachter welke interne verbindingen mogelijk zijn op jouw adres!

Wat is de beste internet voor ZZP’ers?

Er zijn ontzettend veel mensen die zelfstandig ondernemer zijn. De meesten van hen, werken vanuit huis en vragen zich daarom af wat voor een internetabonnement zij moeten afsluiten.

Alhoewel een zakelijk internetabonnement maandelijks hoger uitvalt dan een particulier abonnement, is het wel aan te raden om een zakelijk abonnement te kiezen. Dit komt omdat de service veel beter is dan bij een particulier abonnement. Geen gedoe in de weekenden of met avondtijden, gewoon 24/7 support. Een ander voordeel is dat deze abonnementen flexibel zijn, waardoor op- of afschaling mogelijk is. Hierdoor heb jij altijd de juiste hoeveel internet tot je beschikking.

Gerelateerd nieuws