Yekiti

Search

Wat is rechtsbijstandverzekering familierecht?

Deel artikel

Een ruzie binnen een familie is natuurlijk iets wat soms kan gebeuren. Alleen bij sommige families loopt dit helemaal uit de hand. Daarvoor is een rechtsbijstandverzekering ook handig. Dit noemen ze dan ook wel een rechtsbijstandverzekering familierecht. Maar wat is een rechtsbijstandverzekering nou eigenlijk en wat vergoed het? Veel mensen hebben hier vragen over, ze weten niet wat het voor verzekering is en of het noodzakelijk is. Een rechtsbijstandsverzekering is alleen in sommigen situaties noodzakelijk, het is dus handig om te checken of dit bij jou ook het geval is. Het is namelijk vervelend als je voor zo’n situatie komt te staan en je geen rechtsbijstandverzekering hebt. Een rechtsbijstandsverzekering is een verzekering die in situaties waar zich een juridisch probleem bevindt jou zal helpen en advies zal bieden.

Een paar voorbeelden van situaties waar zo’n verzekering nodig is zijn: Als je ontslagen bent door een bedrijf doordat ze gaan reorganiseren, als je een auto ongeluk en je komt er met de tegenpartij niet uit of als je als grootouder je kleinkinderen niet meer zien, dit zijn allemaal voorbeelden wanneer het handig is om juridische hulp te krijgen en een rechtsbijstandsverzekering vergoedt de hulp. Het vergoeden van de hulp kan op een paar manieren. Een voorbeeld hiervan is in geld de rechtsbijstandsverzekering keert een bedrag uit waar een jurist mee kan worden betaald en het probleem oplost. Bij een familierecht is dit natuurlijk ook. Hier gaat het dan niet om een auto ongeluk. Hier gaat het vaker over bijvoorbeeld een echtscheiding. Dit is natuurlijk super vervelend. Je wilt dan ook dat je voor deze situatie goed verzekerd bent. Dit is een super fijn gevoel als je dit hebt afgesloten. Dit scheelt een hoop gedoe en geld. 

Wettelijk ben je niet verplicht

Je bent niet wettelijk verplicht om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. het is wel super fijn voor jezelf en anderen. De meeste voorwaarden worden opgesteld in een contract. In het contract kan je alles terugvinden van welke afspraken je allemaal hebt gemaakt met je werkgever of je baas. Mocht je bijvoorbeeld zomaar ontslagen worden terwijl dat het helemaal niet kan omdat je afspraken hebt gemaakt wat in je contract stond kan je een rechtsbijstandverzekeraar inhuren die jouw een advocaat stuurt. Het is van belang dat je alles duidelijk maakt aan je advocaat. Je kan een advocaat ook zien als een vertrouwenspersoon. Al zit je fout zou de advocaat je toch nog het beste advies geven. Als je de rechtszaak zou winnen heb je geen verdere kosten die worden verrekend. Je hebt niet altijd recht op een rechtsbijstandverzekering. Daarom is het goed dat je eerst inleest wat nu eigenlijk allemaal de voorwaarden zijn. Ook is het niet altijd nuttig om er een te hebben. Dit ligt puur aan je situatie waar je in zit. De meeste mensen sluiten het af om het meeste risico te vermijden. Dit is natuurlijk voor iedereen anders.

Gerelateerd nieuws