Yekiti

Search

Wat zal de impact van corona zijn op de huizenmarkt?

Deel artikel

Ben je op zoek naar een woning in Leiden of omgeving? Dan zul je er een aardig aanbod vinden maar de stad is populair om te wonen dus de prijzen zullen er zeker niet de laagste van Nederland zijn. Er wordt ook aan nieuwbouw gedaan in Leiden dus kijk eens wat er mogelijk is. Dit zijn verschillende soorten woningen zodat er voor iedereen wel wat te vinden is. 

Kijk wat er aan nieuwbouwwoningen beschikbaar is

Woningen in jouw regio in Leiden hier checken doe je als het om nieuwbouwhuizen gaat op de site van NieuwWonen Leiden. Hier vind je het totale aanbod aan nieuwbouwprojecten. Je kunt er je woonwensen achterlaten zodat zij met jou contact opnemen als er een woning beschikbaar is of gepland wordt die aan jouw wensen voldoet. 

Meer twijfel en wachten met kopen

Nu is kopen in deze regio in het land sowieso al niet zo voordelig maar de coronacrisis heeft wel een bepaalde invloed op de huizenmarkt. Er komen doorgaans meer huizen te koop omdat niet iedereen de woning meer kan betalen door de crisis. Het aanbod is echter nog altijd kleiner dan de vraag dus veel huizen zullen snel verkocht zijn. Nu is ten tijde van een crisis niet iedereen er even happig op een woning te kopen en stellen mensen de investering liever uit. Mede doordat ze niet weten wat de toekomst op werkgebied gaat brengen bestaat er wat meer twijfel. Mensen haken eerder af waardoor jij als koper meer kans krijgt een huis te vinden.

Daarnaast verhuizen mensen ook veel minder in deze tijd. Verhuizen naar een grote stad heeft minder zin omdat er op dit moment ook veel minder te doen is. Mensen stellen dat al snel uit en het verhuren van woningen wordt daardoor moeilijk gemaakt. Wanneer je toch wilt verhuizen naar bijvoorbeeld Amsterdam of Utrecht, dan is het verstandig om ook te kijken op destudentenservice.nl om daar je hele verhuizing betaalbaar te houden en snel te regelen. 

Lage hypotheekrente biedt meer mogelijkheden

Bovendien is ten tijde van de coronacrisis de hypotheekrente nog altijd erg laag. Deze is wel wat gestegen maar historisch gezien is deze zeer laag en is een hypotheek afsluiten nu zeker niet ongunstig omdat je er weinig rente voor betaalt. Zo krijg jij de kans een hogere hypotheek af te sluiten en kun je deze maandelijks netjes aflossen. Zo heeft de coronacrisis niet alleen negatieve effecten maar kan het juist gunstig uitpakken als je op zoek bent naar een nieuwe woning. 

Meer huizen te koop na de crisis? 

Grote kans ook dat er na de crisis veel meer mensen geen werk meer hebben en eerder hun huis te koop zetten omdat ze dit niet meer kunnen betalen. Indien er meer huizen worden aangeboden en er spoed bij de verkoop is kun jij als koper afdingen en betaal je er minder voor dan de vraagprijs.

Gerelateerd nieuws