Yekiti

Search

Welke stoel past in jouw huis?

Deel artikel

Ben je net verhuisd of heb je besloten om de woonkamer een makeover te geven?  Waarschijnlijk ben je heel pinterest en google af aan het zoeken naar alle juiste meubels die in jouw huis passen. En wat je natuurlijk niet wil hebben, is dat je meubels uitkiest die uiteindelijk totaal niet bij elkaar passen. Vandaag neem ik je mee in het kiezen van de juiste stoel voor in de woonkamer.

Waar begin ik?

Het is zo ver, je gaat verhuizen of de woonkamer verbouwen. Het is dan goed om een lijstje te maken van spullen en meubels die je wilt houden en gaat weggooien (of doneren!). Daarna kan je gaan kijken wat je allemaal wilt houden en wat hierbij past qua prints of effen kleuren. Misschien heb je hier niet meteen een voorstelling bij. Wij leggen het je uit!

Patroontjes

Vaak zie je dat de bank een effen kleur heeft, waardoor je juist kan uitpakken met de stoelen die ernaast staan. Veel designers hebben stoelen in de gekste prints, maar die toch goed in je huis passen. Het is mogelijk om de kleuren van de patronen zelf samen te stellen. Laat dan een kleur terugkomen die ook in de bank terugkomt. Zo creëer je toch een samenhang in de ruimte en zal het patroon niet vloeken met de andere kleuren.

Na een tijdje kan het patroon toch niet helemaal in de smaak meer vallen. Maar niet getreurd, zolang je maar open staat voor een kleine verandering, hoef je de stoel niet gelijk weg te doen. Je kan er ook voor kiezen dat je de stoel opnieuw gaan stofferen. Zo hoef je niet gelijk een nieuwe stoel aan te schaffen en kan je jouw nieuwe favo patronen of stof op de stoel stofferen. Mocht je geen stof willen, zou zelfs leren bekleding een optie kunnen zijn!

Effen kleuren

Is een patroon toch niets voor jou? Dan kan je altijd kiezen voor een effen kleur. Waar je hierbij niet bang voor hoeft te zijn is dat deze uit de mode raken. Wat een voordeel is van een stoel in een effen kleur is dat je de mogelijkheid hebt om gekleurde accessoires te kopen, denk hierbij aan een leuk kleedje over de stoel heen of een gekleurd bijzet tafeltje.

Maar bij een stoel uitzoeken gaat het niet alleen over de kleur, denk hierbij ook aan het materiaal. Je kan vaak kiezen uit de volgende materialen:

  • Katoen
  • Linnen
  • Leer
  • Wol
  • Zijde

Een fijn merk wat een groot aanbod aan stoelen heeft is Gispen. Gispen wordt gekenmerkt door comfort, stijl en duurzaamheid. Gispen stoelen zijn tijdloos en modern, waardoor het bij elke interieurstijl past. Ook kan je hier kiezen voor stoelen met of zonder een armleuning.  

Bij KlaverModernWonen vind je een groot aanbod van deze stoelen en deze zijn het scherpst geprijsd. Je kan hier altijd langskomen in de showroom om de stoelen te proberen en naar de verschillende materialen te kijken.

Hopelijk ben je door het lezen iets meer te weten gekomen over wat voor een stoel jij precies wil en de keuze die je hebt. Heel veel succes met de zoektocht!

Gerelateerd nieuws