Yekiti

Search

Werken met hoogtes? Betonnen traptreden zorgt voor een goede doorgang in je tuin

Deel artikel

Betonnen traptreden biedt de oplossing. Hoogteverschillen in je tuin is vaak erg mooi, alleen het is soms lastig om een goede doorgang in je tuin te creëren. Maar dus niet met de betonnen traptreden. Het is op het oog een lastige klus om een trap te plaatsen in je tuin. Het kost veel werk, het is duur en erg moeilijk om te leggen. Maar niets is minder waar want de traptreden zijn makkelijk in gebruik en ook goed voor je portemonnee. Waarom? Lees verder dan leg ik het je uit.

Betonnen traptreden is makkelijk, veilig en mooi!

Zoals ik hierboven heb beschreven is het leggen en kopen van betonnen traptreden niet zo moeilijk als de meeste mensen vaak denken. De grootte van de trap is voor iedereen anders en daarom koop je de hoeveelheid treden die je nodig hebt. Het is dus niet een pakket dat je koopt, dus ook geen risico dat je straks maar de helft van de treden gebruikt. Bij het leggen zorg je ervoor dat de betonnen traptreden goed op elkaar aansluiten voor een veiliger trap. Het zorgt er namelijk voor dat je niet onverwachte hoogtes in je trap hebt, waardoor iemand bijvoorbeeld kan struikelen. Daarbij is een stevige ondergrond ook erg belangrijk. De traptreden die niet geplaatst zijn op een harde ondergrond kunnen bijvoorbeeld verschuiven als het heftig heeft gerend en de grond wegzakt.

Dus bij het plaatsen, let goed op dat je de traptreden mooi aan elkaar aansluit (indien mogelijk) en zorgt voor een harde gelijkmatige ondergrond zodat je trap niet na de regen een meter is verschoven.

Waarvoor een trap in de tuin?

Heb je bijvoorbeeld een tuin met veel hoogte verschillen, dan kan het erg prettig zijn om 1 of meerdere trappen te plaatsen. Het zorgt er namelijk voor dat de hele tuin voor iedereen te bereiken is. En daarbij kan het de tuin overzichtelijker maken, omdat je paden kunt aanbrengen en daardoor meer structuur geeft aan je tuin. Ook al heb je maar 2 treden nodig, of wil je juist meerdere trappen plaatsen? Het is allemaal mogelijk!

Lees meer over betonnen traptreden.

Gerelateerd nieuws