Yekiti

Search

Woontrends voorjaar 2020

Deel artikel

Door de overheidsmaatregelen van afgelopen tijd spenderen we meer dan ooit allemaal onze tijd binnen. Dit zorgt ervoor dat veel mensen zich al hebben ontaard in echte beroepsklussers. We hebben namelijk tijd over om eens goed naar ons eigen huis en interieur te kijken. En dan valt toch op dat de inrichting al lange tijd geen aandacht meer heeft gehad. Voor sommige mensen geldt dat een likje verf voldoende is, maar anderen pakken het in deze periode gelijk drastischer aan. Zeker wanneer je interieur aan vervanging toe is omdat deze in geen tien jaar meer veranderd is, is het wel even zoeken naar wat je wil. De trends van dit voorjaar op een rijtje kunnen jou helpen bij het maken van keuzes voor die nieuwe kleur aan de muur, nieuwe tafellampen of een compleet nieuwe stijl.

Duurzaam wonen

Duurzaam is natuurlijk nergens meer weg te denken, dus ook zeker niet in het rijtje met woontrends van dit voorjaar. Maar wat betekent duurzaam wonen in je huis precies? Enerzijds kan dit door de opkomende trend van klein wonen of tiny houses. Hierbij wonen mensen zo klein mogelijk maar maken zij ook nog eens optimaal gebruik van de ruimte die zij tot beschikking hebben. Voor veel mensen is deze trend nog niet zo toegankelijk of comfortabel, dus kiezen zij op andere manieren van duurzaam wonen. Zo kun je door een paar aanpassingen in huis veel energie besparen. Daarnaast kan je in plaats van nieuwe meubels kopen ook je oude meubels opknappen en ze weer naar smaak inrichten.

Verticaal in huis

Gezien het in de grote steden van ons land steeds drukker wordt kiezen inwoners er vaker voor om slimmer in te richten. Dit heeft ervoor gezorgd dat er meer uit de hoogte van gebouwen wordt gehaald. Zo kiezen mensen ervoor om planten aan de muren te hangen, maar ook de racefiets bevindt zich tegenwoordig regelmatig aan de hoge muren. Verder wordt gekozen voor hoge bedden om geen onnodige ruimte in te leveren.

Technologie in huis

Terwijl aan de ene kant dus duurzaam wonen steeds meer terrein wint, is op de lange termijn technologie in huis ook steeds normaler. Een app op je smartphone die met een druk op de knop bijvoorbeeld al je hanglampen of andere verlichting in huis bediend zie je al steeds vaker. Dit soort technologieën komen steeds meer terug, zo ook in de slimme energiemeters en de slimme koelkasten natuurlijk. 

Gerelateerd nieuws