Yekiti

Search

Zo begin je met beleggen!

Deel artikel

Bijna iedereen heeft weleens een reclame gezien van succesvolle beleggers of een succesverhaal van een belegger gehoord. Dit is niet vreemd, want het is natuurlijk niet niks om financieel onafhankelijk te worden door simpel vanaf je laptop, computer of telefoon te beleggen. Het is dus mogelijk om een extraatje te verdienen als je gaat beleggen. Het is ook mogelijk om er financieel onafhankelijk door te worden, maar het ook mogelijk om alles te verliezen. Dat komt omdat beleggen altijd een gok is die goed of slecht uit kan pakken.

Veel verschillende beleggingsvormen

Als jij je geld wilt beleggen zijn er erg veel verschillende beleggingsvormen waar je uit kunt kiezen. De meest voorkomende beleggingsvormen zijn aandelen, vastgoed, obligaties en crypotcurrency. Je zult naast deze beleggingsvormen nog een hoop andere beleggingsvormen hebben waar jij jouw geld in kunt investeren. Beleggen in goud is ook iets wat erg populair is.

Goed voorbereiden is belangrijk

Als je wilt beginnen met beleggen is het allereerst van belang om vast te stellen waar je precies in kunt beleggen. Daarna is het zaak om jezelf goed in het onderwerp te verdiepen zodat je er van alles over te weten komt. Dit is belangrijk om een succesvolle belegging tot stand te brengen.

Kies een broker

Als je geld wilt beleggen en jezelf goed voorbereid hebt zal je weten dat je dat in veel gevallen via een broker moet doen. Een broker is een platform waar je een duidelijk overzicht hebt op de investeer mogelijkheden en de koersen van investeringen

. Er zijn erg veel verschillende brokers en daarom is het zaak om de best geschikte uit te kiezen. De best geschikte broker is afhankelijk van de beleggingsvorm en een aantal andere aspecten.

Start niet direct met teveel geld

Als je wilt beginnen met beleggen zal je hoogstwaarschijnlijk erg enthousiast en vol vertrouwen zijn. Een fout die veel mensen maken is dan ook het direct investeren van veel geld in het beleggen. Dit is erg zonde, want de kans is klein dat je eerste belegging direct succesvol zal zijn. Het is dus belangrijk om met een laag budget te starten. Naarmate je vaker belegd zal je steeds meer ervaring opdoen. Naarmate je meer ervaring krijg, kun je steeds meer geld gebruiken om mee te beleggen. Zo zal je niet snel onnodig geld verspillen en heb je minder kans op beleggingen die verkeerd uitpakken.

Lange of korte termijn investeringen

Naast het vinden van een geschikte broker zal je ook voor jezelf moeten beslissen of je een lange termijn investering of een korte termijn investering wilt doen. Lange termijn investeringen zijn vaak investeringen waarbij je minder risico loopt ten opzichte van korte termijn investeringen. Daarentegen is de winst op lange termijn investeringen vaan wel lager. Dat komt omdat de koersen van een lange termijn investering minder snel zullen stijgen of dalen. Op korte termijn investering heb je vaak te maken met koeren die constant stijgen en dalen.

Gerelateerd nieuws