Yekiti

Search

Zo onderhoud jij jouw tuin

Deel artikel

Een eigen tuin brengt erg veel voordelen met zich mee. Om optimaal te kunnen genieten van je tuin is het wel belangrijk dat je hem op de juiste manier onderhoudt. Hoe je de tuin moet onderhouden hangt grotendeels af van de inrichting. In dit artikel worden er tips gegeven over hoe je verschillende onderdelen van een tuin goed kunt onderhouden.

 

Hoe zorg je ervoor dat je gazon netjes blijft?

De meeste mensen hebben een gazon in de tuin. Als je het gazon niet goed verzorgt, dan ziet het er al snel stukken minder mooi uit. Om ervoor te zorgen dat je gazon er netjes uit blijft zien, zijn er diverse stappen die je dient te ondernemen. Een van de belangrijkste handelingen die je dient te verrichten, is het maaien van het gras. Mocht je een erg groot gazon hebben, dan is het begrijpelijk dat je dit niet allemaal met de hand wilt maaien. In dat geval kan je er dan ook beter voor kiezen om een Husqvarna zitmaaier aan te schaffen.

Naast het maaien van je gazon is het ook belangrijk dat je zorgt voor de juiste voeding. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je gazon niet uitdroogt. Daarnaast is het ook belangrijk dat je zorgt voor de juiste pH-waarde. In sommige gevallen helpt het om kalk aan te brengen op het gazon.

 

Hoog gras en onkruid maaien

Als je een erg grote tuin hebt, dan zal je zeer waarschijnlijk ok te maken hebben met hoog gras en onkruid. Als dit bij jou het geval is, is het sterk aan te raden om te kijken of een Husqvarna bosmaaier iets voor jou is. Een bosmaaier is erg prettig hulpmiddel om je gazon  goed te onderhouden.

 

Schuur en verf het houtwerk eens in de zoveel jaar

Als je veel houtwerk hebt in je tuin dan is het sterk aan te raden om ook dit goed te onderhouden. Op het moment dat je ziet dat het  erf er minder mooi uit begint te zien, dan is het tijd om het opnieuw in de verf en lak te zetten. Mocht je het houtwerk een te lange tijd niet hebben geverfd, dan kan het nodig zijn om de bovenste laag er eerst weer af te schuren.

 

Zorg voor de juiste materialen

Hoe groter je tuin, hoe meer tijd er in het onderhoud gaat zitten. Om ervoor te zorgen dat je op de meest efficiënte manier te werk gaat, is het belangrijk dat je zorgt voor de juiste materialen. Dat geldt zowel voor de producten die je aanschaft voor in de tuin, als voor het materiaal dat je gebruikt om de tuin te onderhouden. Goedkoop is duurkoop is niet zomaar een veelgebruikte uitspraak geworden. Als je overal op wilt bezuinigen dan kan het zijn dat dit je op de lange termijn erg veel extra tijd en vaak zelfs geld gaat kosten. Probeer je daarom eerst goed te verdiepen in wat er mogelijk is en maak dan pas een doordachte keuze.

Gerelateerd nieuws