Yekiti

Search

Zo richt je je woning comfortabel in

Deel artikel

Een woning is zo ongeveer het belangrijkste in je leven. Je moet er lange tijd doorbrengen, slaapt en woont er, en deelt het soms wel met degenen die je liefhebt. Een comfortabele ruimte brengt niet alleen blijdschap, maar ook rust. Thuiskomen in een comfortabel huis met een lekkere sta op stoel in de hoek is echt iets waar je naar uit kan kijken wanneer je ‘s ochtends vroeg door de kou loopt onderweg naar werk. Toch kan het voorkomen dat je woning nog niet helemaal fijn aanvoelt. Dit kan komen doordat je niet je eigen stijl kent of hebt toegepast in je thuis, of omdat er bepaalde dingen missen maar die je niet helemaal kan ontdekken. Dit artikel en advies van medewerkers in een woonwinkel kunnen jou helpen je eigen stijl en interieur te ontdekken. Dit is belangrijk voor je tijdelijke woning waar je je wel thuis wilt voelen, maar ook om te ontdekken wat voor dingen je in je huis wil wanneer je een permanente plek hebt gevonden. 

Comfortabel zitten is comfortabel wonen

Niets is fijner dan na een lange dag thuiskomen en neerploffen in je favoriete relaxzetel. Maar, hoe vindt je nu de perfecte stoel die ook goed bij je interieur past? Gelukkig is er een makkelijke oplossing: online inspiratie zoeken. Wat helemaal hip is tegenwoordig is om een moodboard te maken met allerlei thema’s, materialen, kleuren en accessoires die jij graag in je huis zou willen hebben. Zo maak je niet alleen kennis met je eigen stijl, maar kan je ook beginnen met het maken van een plattegrond met indeling van de desbetreffende kamer om te zien wat de beste opties zijn. Ook kun je bij het designen van een plattegrond om advies vragen bij het bedrijf waar je de verbouwing mee plant, of misschien als je het zelf doet kan je advies van de mensen om je heen vragen. Door de plattegrond krijg je al snel een beter totaalplaatje en is het makkelijker om je woning te visualiseren. Een comfortabele stoel neemt veel ruimte in, daarom is het handig om een plattegrond te maken met wat je waar kan plaatsen, want die comfortabele stoel is wel zo fijn om erin te hebben! 

Accessoires voor een blij hart

Accessoires zijn niet alleen geschikt voor kale plekken in het huis, het is ook een leuk begin voor een bijzondere verzameling gekke mokken of kleurrijke posters. Accessoires kunnen net dat kleine tikje eigen stijl aan je huis toevoegen waardoor mensen jou herkennen in je interieur. Ook is het dus geschikt voor lege plekken, kale stukken muur of hoeken waar niks staat. Zo kan je denken aan een plantenverzameling waar je aan kan beginnen wanneer je meer groen in je huis wil, of juist een muur vol met allerlei posters van de jaren 70 als je ontzettend van die tijd houdt. Je kan alles bedenken, net wat jou interesseert of wat jij leuk vindt. Dat is ook het leuke aan interieur ontwerpen, je kan het zo eigen (of juist niet!) maken als je wil. Je kan het modern en minimalistisch houden, maar je kan ook alles kopen dat jij leuk vindt en er een eigen mengelmoes van stijlen op nalaten. Ook kunnen accessoires het ding zijn waar jij op bespaart wanneer je een krap budget hebt of over het budget heen bent gegaan met verbouwen.

Gerelateerd nieuws