Yekiti

Search

Zorg voor een nette tuinverbouwing

Deel artikel

Je tuin verbouwen kan voor een hoop stress en gedoe zorgen. Door een goede voorbereiding te treffen kun je een hoop van de zorgen voor zijn. Vaak ligt na afloop van een verbouwing de hele tuin vol met troep en ben je vervolgens nog urenlang bezig om alles weer netjes te krijgen. Hierom hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet, zodat je tuinverbouwing zo goed als mogelijk is zal verlopen. 

Afval opruimen

Bij de meeste tuinverbouwingen word het tuinafval zomaar op een hoop gegooid. Achteraf wordt er wel opgeruimd maar er blijft toch vaak een hoop troep achter. Dit is vervelend voor degene die dat allemaal moet opruimen. Door voor je gaat verbouwen een tuinafval container te plaatsen op de juiste locatie, bespaar je jezelf de moeite om alles op te moeten ruimen. Je kunt door de open bovenkant van alle kanten afval in de container gooien waardoor je elkaar nooit in de weg loopt. Dit is dus ideaal voor een tuinverbouwing van welk formaat dan ook. 

Weet wat je wil

Zolang je niet honderd procent zeker weet wat je wil veranderen aan je tuin moet je niks veranderen. Als je niet zeker bent van je keuze is de kans groot dat je later spijt krijgt van de keus die je hebt gemaakt. Dit zou natuurlijk zonde zijn en zorg daarom ervoor dat je duidelijk hebt wat je wil. Het kan helpen om een lijstje te maken. Op dit lijstje zet je een heleboel dingen die je wel en niet zou willen. Naarmate dit lijstje langer wordt kun je ook dingen aanpassen op het lijstje. Uiteindelijk zul je hierdoor een veel beter beeld hebben van wat je wel en niet mooi vindt in je tuin. Voor een eventuele aannemer helpt het ook om dit vooraf duidelijk in kaart te hebben.

Planten

Planten bepalen voor een groot deel de sfeer in je tuin. Door de juiste planten uit te kiezen kun je ervoor zorgen dat je tuin in een klap een stuk mooier is. Als je veel ruimte hebt in je tuin, is het ook een optie om een aantal bomen te laten plaatsen. Bomen helpen ook mee om meer sfeer aan de tuin te geven. Natuurlijk is het ook heerlijk om in het voorjaar bijvoorbeeld een appel van eigen boom te kunnen eten. Wel is het belangrijk om op tijd het fruit te plukken. Je wil immers geen rotte vruchten in je tuin hebben liggen, want dit zorgt voor ongedierte. Denk hier daarom voordat je fruitbomen koopt goed overna.

Personeel of niet?

Het is erg afhankelijk van de grootte van de verbouwing of je personeel nodig hebt. Het is vooral belangrijk om van te voren goed in te schatten hoeveel werk het is. Vervolgens moet je gaan nadenken over hoeveel tijd je zelf nog over hebt. Werk je bijvoorbeeld fulltime en wil je binnen een week je hele tuin verbouwen, dan zul je personeel nodig hebben. Als je bijvoorbeeld een klein deel van de tuin wil verbouwen en je hebt genoeg tijd over, kun je dit best zelf proberen. Wel kun je sowieso kijken wat je eventueel zelf kunt doen wanneer je toch personeel inhuurt. Dit kan je namelijk geld besparen.

Gerelateerd nieuws